Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

Tip Kewangan

Orang Dulu-Dulu Suka Sangat Simpan Duit Di Tempat-Tempat Ni Kan?

Kadang kala sampai terlupa simpan di mana.

orang dulu-dulu suka sangat simpan duit di tempat-tempat ni kan?

Kredit: Shutterstock. Edit: Gegar

 

Anda biasa tak tengok orang dulu kala simpan duit di dalam rumah? Iyalah, bukan senang nak pergi ke bank. Zaman dulu bank tak banyak, nak pergi jauh, kereta tiada dan jaringan pengangkutan pun tak seperti sekarang. Memang tak berbaloilah berjalan berjam-jam untuk simpan beberapa ringgit.

 

Disebabkan tiada pilihan, kebanyakan orang zaman atok nenek kita ni terpaksa cari inisiatif lain untuk simpan duit. Kami senaraikan antara lokasi ‘popular’ yang menjadi pilihan mereka:

 

#1 Di celahan susunan baju yang telah dilipat di rak baju

 

 

#2 Simpan dalam sampul surat, letak di atas atau gantung di belakang almari

 

 

#3 Letak di belakang atau di dalam mangkuk di almari pinggan mangkuk

 

 

#4 Simpan bawah tikar

 

 

#5 Letak di bawah lapik suratkhabar alas rak dapur atau almari lauk

 

 

Memang kreatif kan atok nenek kita dahulu? Walaupun gaji tak banyak, tetapi mereka sentiasa beringat untuk menyimpan. Iyalah, orang kata sediakan payung sebelum hujan. Duit yang disimpan itulah yang akan kita guna pada waktu kecemasan.

 

Tetapi, bahaya ya simpan duit di rumah. Bukankah lebih baik jika kita simpan di tempat yang lebih selamat dan terjamin seperti bank! Simpanan anda bukan sahaja selamat tetapi bertambah dengan adanya kadar faedah dan promosi menarik yang menawarkan pulangan wang tunai!

 

 

Satu sebab mengapa lebih baik menyimpan bersama BSN.

Posted by BSN Malaysia on Wednesday, 30 March 2016

 

 

 

Anda yang sedang mencari kaedah terbaik untuk menyimpan tu, apa kata anda cuba BSN, bank simpanan terawal dalam industri kewangan negara yang menawarkan pelbagai jenis akaun simpanan untuk dewasa dan kanak-kanak.

 

Antara produk yang ditawarkan ialah pelbagai produk konvensional dan islamik termasuk produk simpanan, pengurusan kewangan, pembiayaan perniagaan dan peribadi serta kad kredit.

 

Selain 390 cawangan, 727 mesin ATM serta 396 mesin CDM, BSN menyediakan 39 Pusat Mikro Kewangan dan lebih 4,300 ejen bank berdaftar atau EB BSN di seluruh negara bagi memberi perkhidmatan terbaik kepada lebih daripada 9 juta pelanggannya.

 

Ejen Bank Berdaftar (EBB) BSN is a new delivery channel offered to under-served customers in the absence of a...

Posted by BSN Malaysia on Monday, 7 January 2013

 

 

Anda boleh pilih mana-mana produk simpanan seperti BSN Giro/i, BSN Smart Junior, Skim Galakan Simpanan Pelajar, BSN Basic Savings/i, BSN Microsavings, BSN SSP (Sijil Simpanan Premium), BSN Term Deposit/i, BSN Term Deposit/i Senior Citizen dan CHESS.

 

Melalui produk ini anda berpeluang membawa pulang berbagai hadiah dan tawaran menari seperti kereta mewah, Sijil Simpanan Premium sehingga RM2 juta, iPhone dan wang tunai melalui cabutan bertuah.

 

Posted by BSN Malaysia on Friday, 26 July 2019

 

 

Layari website BSN untuk info lanjut

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}