-->
Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

Cerita Kedai Kopi

Kaki Bola, Sooka Sookan? Jom Ketahui Perkara Yang Trending Pada Musim EPL Ini!

Di kala musim EPL ini, mana-mana rancak bersooka-sookan!
03 Jan 2022, 02:57 PM

Artikel ini ditaja oleh sooka

Kapten Arsenal Pierre-Emmerick Aubemayang

Kredit: Just Arsenal; Edit: GEGAR

Akhirnya! Musim EPL kini kembali! Kaki bola sepak sekalian mesti dah tak sabar nak lihat siapa yang kena lanyak dan siapa yang bakal jadi juara pada musim kali ni. Sementara tunggu perlawanan yang akan datang disiarkan, apa kata kita layan dulu beberapa gossip EPL yang trending ini:

#1 Kelab-kelab sepakat bermesyuarat disebabkan pandemik 

Menurut AsiaNet News, EPL musim 2021-2022 ni terkesan teruk akibat Covid-19, sampaikan enam perlawanan pada minggu ke-18 telah ditunda. Jadi sekarang ni semua kelab bola sedang berbincang tentang status kejohanan kali ni kerana terdapat jangkitan yang berleluasa di beberapa kem bola.

Tapi…berita baik untuk kaki bola sekalian: buat masa ini EPL telah bersepakat untuk meneruskan liga musim ini dan hanya akan membatalkan pelawananan-perlawanan yang terkesan dengan pandemik sahaja. 15 perlawanan yang dijadualkan pada bulan Disember yang ditunda akan berlangsung semula pada 2022. Layari Sky Sports News untuk jadual perlawanan dan perkembangan terkini.

#2 Ada kelab bola sepak dari Timur Tengah sedang pancing Thiago Silva 

Pemain kelab Chelsea, Thiago Silva, sedang dipancing oleh sebuah kelab bola sepak asal Timur Tengah untuk tinggalkan kelabnya dan sertai mereka. Menurut pakar bola sepak, Ian McGarry, Thiago menerima tawaran dengan bayaran yang besar. Nantikan di akhir musim EPL sama ada Thiago akan meneruskan kontrak dengan Chelsea atau berpindah kelab!

#3 Arsenal menendang keluar kapten mereka kerana masalah disiplin 

Kapten Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang dah kena tendang keluar dari kelabnya kerana banyak kali buat hal. Kenapa dia kena tendang seperti bola sepak? Sebab ketika dia balik Perancis atas urusan peribadi, dia janji akan kembali ke kelab seminggu kemudian. Namun dia lewat untuk datang semula, dan Pierre-Emerick ketinggalan dalam training kelab yang wajib dihadiri semua pemain.

#4 Pengurus Kelab Liverpool mengamuk dengan Paul Tierney 

Pengurus Kelab Liverpool Jurgen Klopp mengamuk gila kat Paul Tierney, referee ketika perlawanan itu, selepas perlawanan tamat sebab pemain Tottenham Harry Kane terlepas dari dikenakan kad merah walaupun dia membuat salah. “Dia (Harry) buat salah. Tapi kau (Paul) tak bagi kad merah pun dekat dia. Referee jenis apa kau ni?!!!” amuk Jurgen.

#5 Striker Barcelona dan Argentina menangis sedu-sedan

Striker Barcelona dan Argentina, Sergio Aguero, bukan menangis sebab ditendang atau kalah dalam match, tetapi sebab dia terpaksa bersara awal disebabkan oleh penyakit jantung yang baru didiagnosis. Sambil menangis sedu-sedan di sebuah press conference, dia berkata “Walaupun sukar untuk saya buat keputusan ni, saya mesti utamakan kesihatan saya dulu.”

Kaki bola yang sooka sookan jangan ketinggalan menonton semua perlawanan EPL yang akan datang! 

Premier League sooka

Kredit: sooka

Tak dinafikan yang musim EPL 2021-2022 kali ni mungkin adalah yang paling riuh-rendah sekali, sebab pandemik yang masih berleluasa di seluruh dunia. Tapi nampaknya ia tak menjadi halangan buat kebanyakan kelab untuk meneruskan perlawanan. Jadi untuk perlawanan yang akan datang, pastikan anda tak ketinggalan. Jom muat turun aplikasi sooka untuk live streaming bola sepak dan macam-macam lagi aksi LIVE sookan lain!

sooka ialah aplikasi penstriman hiburan terkini yang menawarkan pelbagai hiburan, siaran langsung perlawanan sukan, dan filem/rancangan bersiri yang original dan eksklusif buat golongan muda-mudi di seluruh Malaysia! Anda boleh tonton apa saja yang anda nak di mana-mana pada bila-bila masa, terus dari fon pintar anda!

Premier League sooka
Kredit: sooka

Selepas ini dengan sooka app, anda dah tak akan ketinggalan dalam menonton sebarang perlawanan EPL dan juga AFF Suzuki Cup secara langsung yang boleh ditonton dari fon pintar anda!

Selain EPL dan AFF Suzuki Cup, ada banyak lagi siaran sukan langsung yang anda boleh nikmati, contohnya macam BWF Badminton Championships, F1, UFC, dan Sepak Takraw League! Semua ini boleh diakses bila anda melanggan Pelan sooka VIP+Sports!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sooka (@sookamalaysia)

Jom langgan Pelan sooka VIP+Sports untuk enjoy semua siaran LIVE sukan yang ada. Sekarang ni tengah ada promosi untuk pelan ni tau! Anda boleh langgan serendah RM20.95 sebulan je (harga biasa pelan ialah RM41.90 sebulan).

Jadi, cepat dapatkan tawaran 50% diskaun ni bagi setiap pembelian di website www.sooka.my, sah sehingga 21 Januari 2022.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sooka (@sookamalaysia)

Selain Pelan VIP+Sports, anda juga boleh langgan Pelan sooka VIP Entertainment! Untuk penggemar filem, drama dan muzik yang inginkan kepuasan menonton maksimum, cepat langgan pelan ni sekarang pada harga hanya RM7.95 sebulan (harga asal RM15.90 sebulan)! Promosi ni sah sehingga 21 Januari 2022, juga hanya untuk pembelian melalui website sahaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sooka (@sookamalaysia)

Apa tunggu lagi? Ready, set, goal dan muat turun sooka app di Apple AppStore atau Google Playstore. Kalau nak check out hiburan terkini dari sooka, layari www.sooka.my.

 

Filled Under :


*Kami mempunyai hak untuk memadamkan komen yang menyentuh sensitiviti/tidak bersesuaian.

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}