Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

wayang buzz
wayang buzz

Bermula 17 April 2021,
Astro First bawakan filem istimewa iaitu
'18 PUASA DI KAMPONG PISANG'.
Sila ke saluran Astro 480 untuk melanggan.

 

SINOPSIS:

Mengisahkan insiden yang terjadi di Kampong Pisang di mana Si Iblis sendiri telah turun untuk menghasut penduduk kampung melakukan kemungkaran di bulan Ramadan! Cerita bermula apabila Barkoba telah pengsan akibat buah durian jatuh di atas kepalanya dan tanpa sedar beliau telah di datangi iblis dan ingin membawanya terus ke neraka akan tetapi Barkoba tidak mahu.

Iblis yang bernama Tyson itu membawa Barkoba Kembali ke masa silam beliau dan mengimbau Kembali kesalahan masa lampau beliau sehingga menyebabkan kecederaan dan juga kematian Kiambang. Kiambang merupakan anak kepada Ro Cup D seorang penari Caberet yang pulang semula ke Kg Pisang setelah ditinggalkan oleh suaminya. Kepulangan Kiambang ke Kg Pisang menjadi bualan mulut seluruh penduduk kg Pisang akan kerana kisah silam ibu dan bapanya. Kiambang mempunya seorang anak lelaki bernama Kamal dan sering berlegar di sekitar Kg Pisang kerana ingin meminta bantuan kewangan kerana Kiambang sangat tenat di rumah.

Perkara ini disedari oleh seluruh penduduk Kg Pisang terutama Barkoba akan tetapi tidak diendahkan. Tyson memberi pilihan kepada Barkoba sama ada mengaku kesalahannya ketika masa lampau dan terus ke neraka ataupun meneruskan perjalanannya bersama Tyson mengimbau kisah silam yang akhirnya ke neraka juga. Dapatkah Barkoba memperbetulkan kesalahannya yang lalu dan Kembali ke dunia yang nyata dan berjayakah Barkoba menyelamatkan Kiambang?

Lakonan:

Aziz M Osman, Bell Ngasri, Kazar Saisi, Mat London, Elizad Sharifuddin dan ramai lagi