Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{nowplay.song.artist}} Album Art Ke Udara

{{nowplay.song.track}}

{{nowplay.song.artist}}

Album Art Ke Udara

GEGAR

Permata Pantai Timur

{{currentshow.name}} {{currentshow.name}} Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

{{currentshow.description}}

HITZ Segmen Terkini

GEGAR

Permata Pantai Timur

berita sukan

← Back to list

FAM mahu FIFA buka lebih banyak slot jawatankuasa tetap

Jul 30, 2020


FAM mahu FIFA buka lebih banyak slot jawatankuasa tetap

Foto - BH Plus

Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) mencadangkan agar Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) membuka lebih banyak slot jawatankuasa tetap dalam badan induk dunia berkenaan.

Selain itu, FAM turut mencadangkan supaya FIFA mempertimbang cadangan menganjurkan semua kejohanan belia peringkat umur di bawah badan induk dunia itu pada setiap tahun dan bukannya diadakan secara dwitahunan.

Dua perkara berkenaan adalah antara isu yang dibangkitkan oleh Presiden FAM Datuk Hamidin Mohd Amin menerusi mesyuarat secara maya melibatkan presiden bola sepak rantau ASEAN dengan Presiden FIFA Gianni Infantino, semalam.

-----

Syaidatul Afifah harap pulih sepenuhnya

Foto - The Star

Pemain wanita kebangsaan, Syaidatul Afifah Badrul Hamidi berharap kembali pulih sepenuhnya untuk mengintai tempat dalam edisi ke-26 Kejohanan Tenpin Boling Asia di Hong Kong dari 15 hingga 25 Januari tahun depan.

Afifah kini sedang menjalani proses pemulihan di rumah setelah dimasukkan ke sebuah pusat perubatan swasta di Petaling Jaya pada pertengahan bulan ini akibat jangkitan kuman dalam paru-paru.

Atlet berusia 29 tahun itu menjelaskan beliau meletakkan harapan tinggi memandangkan beliau tidak pernah terlepas daripada menyertai Kejohanan Asia sejak 2015.

-----

Pemain import Kedah nafi terima gaji besar

Foto - The Star

Penyerang import Kedah, Kpah Sherman menafikan dakwaan beliau menerima gaji sebanyak RM125,000 sebulan seperti yang tersebar luas sebelum ini.

Katanya kepada Berita Harian, dakwaan itu adalah tidak benar dan sesiapa yang yang membuat berita berkenaan diminta merujuknya terlebih dahulu untuk mendapatkan kepastian.

Tambahnya lagi, jika sekalipun seorang pemain itu mencapai tahap gaji sebegitu, adalah tidak profesional untuk mendedahkan gaji berkenaan kepada umum ataupun media.


Dapatkan berita terkini sukan tempatan dan antarabangsa!

Ketahui keputusan perlawanan terkini dan berita suka kegemaran anda seperti bola sepak, badminton, tenis, golf dan banyak lagi!

Pastikan anda mendengar Berita Sukan pada waktu-waktu berikut:

Hari Minggu

7 pagi, 7.30 pagi, 8 pagi, 8.30 pagi, 9 pagi, 5 petang, 6 petang

Hujung Minggu

8 pagi, 9 pagi, 10 pagi